Bij Trappenfabriek Vermeulen in Etten-Leur is voor het eerst in het 58-jarig bestaan geschiedenis geschreven: drie medewerkers, te weten Rini Neggers, Piet Nuiten en Jos van Hogeloon, kenden er hun 50-jarig dienstverband.

Het gebeurt niet elke dag dat er bij een bedrijf één of meerdere werknemers 50 jaar onafgebroken in dienst zijn. 

In augustus 1966 zijn de jubilarissen recht van de schoolbanken van LTS Don Bosco met zes man begonnen bij Vermeulen. Twee van de zes zijn eerder gestopt bij Vermeulen en Rinus van Nijnatten heeft het 40-jarig jubileum nog meegemaakt. Helaas is hij enige tijd geleden overleden, anders hadden er vier gouden jubilarissen gestaan.

Rini Neggers en Piet Nuiten begonnen beiden op 15-jarige leeftijd op 1 augustus 1966 en Jos van Hogeloon veertien dagen later. Baas Jan Vermeulen had drie duidelijke stelregels voor zijn personeel, waar ieder zich aan diende te houden: binnen ons bedrijf wordt door niemand gevloekt, er wordt hier niets weggehaald en je moest van de acht dochters van de baas afblijven.

Proces

Rini Neggers begon als jonge timmerman al snel met het plaatsen van trappen door heel het land. Dit deed hij 23 jaar. Er zijn maar weinig plaatsen waar hij geen trap geplaatst heeft. Toen Vermeulen met stalen trappen begon stapte Rini over naar de afdeling staal. De laatste jaren werkt hij op kantoor.

Piet Nuiten is begonnen in de werkplaats en is daar altijd blijven werken. Hij heeft het hele proces van handmatig een trap (en ook deuren) maken tot het volledig geautomatiseerde proces meegemaakt. Nog steeds is hij enorm trots op het mooie product dat door vakmensen bij Vermeulen gemaakt wordt. 

Jos van Hogeloon was vooral werkzaam op de afdeling waar houten serietrappen gemaakt werden. Vanaf 1985 werkt hij op kantoor en houdt zich bezig met inmeten, verkoop, advies en techniek.