Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Moerdijk wil 320.000 euro uittrekken voor zes nieuwe bushaltes in Zevenbergen.

Daarnaast is een bedrag van 30.000 euro nodig voor het aanpassen van het busstation in Fijnaart. De nieuwe abri’s zijn nodig door wijzigingen in de busdienst.

Busmaatschappij Arriva stelde vorig jaar voor om de doorgaande buslijn 117 tussen Fijnaart en het NS-station in Zevenbergen te wijzigen. Op deze manier sluit deze bus beter aan op busdienst 103 naar Willemstad en de treinverbinding van en naar Dordrecht.

OV-gebruik stimuleren

De gemeente Moerdijk ging hiermee akkoord, omdat op deze manier de woonwijken Lindonk en Molengors beter worden ontsloten. De rest van Zevenbergen kan gebruik maken van buslijn 119 naar Breda.

De nieuwe abri’s komen aan de Westrand en aan de Kristallaan. De Lindonk verliest een bushalte. Bij de busstops komen ook voorzieningen, zoals een bankje en fietsenrekken. Het college wil zo het gebruik van het openbaar vervoer stimuleren.

Het busstation in Fijnaart krijgt een extra toegankelijke bushalte. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het voorstel.