Op zondag 18 september vindt voor de 66e keer het jaarlijkse Kindercorso plaats, voor corsominnend Zundert een prachtig vervolg van het 'grote' corso.

Voor deelnemers en bezoekers is het een moment waar iedere keer opnieuw naar wordt uitgekeken. Zundert en het corso zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het Zundertse Bloemencorso is het grootste van de wereld en is al sinds 1936 een jaarlijkse creatie van louter vrijwilligers uit de Zundertse gemeenschap. Duizenden Zundertenaren, verdeeld over twintig buurtschappen, ontwerpen en bouwen corsowagens, kweken dahlia’s of dragen op andere wijze bij aan het corso.

Bindmiddel

Het corso Zundert neemt hier een bijzondere positie mee in en vormt een fantastisch bindmiddel tussen de inwoners van de gemeente Zundert.

Dat geldt ook voor de met het corso samenhangende evenementen als het Corsong en het Kindercorso.

Het Kindercorso speelt een niet te onderschatten rol. Het voortbestaan van ieder evenement valt of staat immers met de animo daarvoor onder de jongere generaties. Voor veel Zundertse kinderen is het Kindercorso hun allereerste ervaring met het zelf werken aan een corsowagen.

Springlevend

Het wordt dan ook gezien als de kweekvijver voor het echte corso. Corso Zundert is al springlevend en  de opvolging lijkt dan ook geregeld.

Met ruim honderdvijftig wagentjes en een veelvoud aan deelnemers is het duidelijk dat het corsovirus hardnekkig is. Wie weet spotten de buurtschappen tijdens het Kindercorso al wel hun toekomstige ontwerpers.