Goed nieuws voor fans van suikerspinnen, liefhebbers van botsauto's en mensen die goed zijn in het bedienen van een grijpautomaat: zaterdag begint de sfeervolle kermis in Etten-Leur Noord die tot en met dinsdag duurt.

Ook dit jaar is er weer voor ieder wat wils. De kermis is te vinden op het van Bergenplein, een gedeelte van de Geerkade en een gedeelte van de Korte Brugstraat. Verkeersgebruikers moeten rekening houden met omleidingen bij deze straten.

Ook de warenmarkt die op vrijdag 16 september zou plaatsvinden wordt een tikje verplaatst, naar de Korte Brugstraat direct aansluitend aan het kermisterrein.

Nieuwe attracties

Dit jaar staan er vier nieuwe attracties op de kermis. De eerste is de Babysport draaimolen, een carrousel geschikt voor de kleintjes, waar ze op onder andere een paard, wagen of koets kunnen gaan zitten. Een andere nieuwe attractie is het Salto Circus, een trampoline.

Het Lijntrekspel, waarbij er touwtjes getrokken worden voor een prijs, is ook voor het eerst te bewonderen op de kermis in Etten-Leur. Een laatste toevoeging die we eerdere jaren nog niet zagen is de Dartgame, een behendigheidsspel.

Attracties en kraampjes

Er is een aantal verschillende attracties en voor jong en oud zit er wat leuks bij. De Amazone, een rupsbaan, de American Wipp, een draaibank en het Mega Lunapark, een attractie waar je doorheen loopt over en tussen bewegende onderdelen.

Daarnaast kan je een ritje maken in de Mini Cars, een platform waar je met kleine scootertjes op kan rijden, of even met de voetjes van de vloer gaan in de Funny Flight, een vliegtuigjesmolen. Wat op een echte kermis natuurlijk ook niet kan ontbreken zijn de botsauto's.

Openingstijden

Zowel zaterdag als zondag is de kermis van 14.00 uur tot 24.00 uur geopend. Op maandag en dinsdag kan je een kijkje gaan nemen van 15.00 uur tot 23.00 uur. Op zaterdag wordt de kermis tussen 18.30 uur en 20.30 uur vereerd met een bezoekje van het straattheater van Desalles Variété.

Maandag treedt showorkest de Turfblaozers op tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Op dinsdag, de laatste dag dat de kermis er staat, zijn er verschillende kortingsacties bij de attracties.