De man die vorig jaar op 10 augustus zijn ex-vriendin Linda van der Giesen uit Zevenbergen doodschoot op het parkeerterrein van het Twee Steden Ziekenhuis in Waalwijk claimt dat hij op dat moment een black-out had. 

Hij zou Van der Giesen niet hebben willen doden, maar zichzelf om het leven willen brengen. Dinsdag startte bij de rechtbank van Breda de rechtszaak tegen de 38-jarige John F. De man stond zijn ex op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk op te wachten, voordat hij toesloeg.

Van der Giesen was werkzaam als verpleegkundige in het Twee Steden. Volgens John F. zou het slachtoffer op het moment dat hij het pistool op haar richtte een gebaar hebben gemaakt van ‘doe maar.’ De verdachte meldt dat hij vanaf dan niets meer weet. Hij zou pas weer helder zijn geworden tijdens zijn vlucht op de snelweg.

Bedreigingen

Getuigen melden echter dat Van der Giesen geen gebaar maakte toen ze werd doodgeschoten. F. zou juist drie keer gericht hebben geschoten op zijn ex.

Het slachtoffer had eerder bij de politie aangifte gedaan van bedreiging door F. Hij zou haar systematisch lastig vallen. Twee dagen voor de moord riep ze opnieuw vergeefs de hulp van de politie in. Na onderzoek gaf de politie toe dat zij hadden moeten ingrijpen.