NAC Breda heeft vrijdagavond in het Rat Verleghstadion gelijk gespeeld tegen Jong PSV. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een 0-1 winst voor de ploeg uit Eindhoven. In de blessuretijd zorgde Cyriel Dessers toch nog voor de gelijkmaker.

De wedstrijd in Breda begon rustig met weinig kansen voor beide ploegen. In de 27ste minuut opende Siem de Jong namens Jong PSV de score met een prachtige vrije trap.

Voor De Jong was dit zijn eerste wedstrijd in het tenue van PSV sinds bekend werd dat hij zijn broer Luuk bij de club zou gaan vergezellen. De Jong was opgesteld bij Jong PSV om wedstrijdritme op te doen.

Gelijkmaker

Lange tijd leek het 0-1 te blijven in Breda. Hoewel NAC na de rust druk legde op de ploeg uit Eindhoven, hield Pasveer zijn doel schoon. Mooie acties van Verbeek, Dessers en El Allouchi eindigen allen in de handen van de doelman van Jong PSV. 

In de 90e minuut kreeg de thuisploeg een penalty, die door Dessers in de rebound achter de doelman wordt gewerkt. De wedstrijd eindigt hiermee met een gelijkspel.

Tussenstand

Met het gelijkspel voorkomt NAC Breda dat Jong PSV nog verder uit weet te lopen. Het verschil tussen de club uit Eindhoven en NAC bedraagt door het doelpunt in blessuretijd nog steeds drie punten. Jong PSV staat met veertien punten uit zes wedstrijden nog steeds bovenaan. NAC staat met elf punten momenteel vijfde.