Op zondagmiddag 25 september wordt in ’t Turfschip in Etten-Leur Noord een WijKproeverij gehouden. Allerlei workshops en leuke activiteiten moeten jong en oud ertoe brengen hun talenten te ontdekken en die te delen met buurtgenoten.

Het is niet de eerste keer dat die georganiseerd wordt maar de opzet is wel in een nieuw jasje gestoken.

Het Turfschip staat die middag in zijn geheel ter beschikking van de wijkproeverij. Dit evenement heeft hetzelfde uitgangspunt als zijn digitale broertje ‘het buurtplein’ namelijk het talent van de één benutten voor de ander die daar wellicht behoefte aan heeft.

"Wij hebben bijvoorbeeld gesprekken gevoerd met bewoners van Contrefort waar ouderen wonen", vertelt Annelieke Selbach, wijkmanager voor Leur. "Zo kom je tot de ontdekking dat daar iemand woont die het leuk vindt om voor te lezen, dat er daarnaast een slechtziende medebewoner is die het heerlijk vindt om voorgelezen te worden."

"Zo vind je elkaar en help je elkaar. Er zijn mogelijkheden te over. De een heeft behoefte aan een lange ladder en een helpende hand, een ander heeft die en steekt de handen graag uit de mouwen. Dat maakt mensen ook gelukkig. Zin geven aan het leven door elkaar te helpen."

Het thema van deze middag is dus ‘ontdek en deel je talent met de wijk en dan maken we samen Etten-Leur een beetje mooier'. Tijdens de middag zijn er diverse workshops zoals ontdek je ontspanningstalent met Yoga en Tai Chi, ontdek je zangtalent, ontdek je schrijverstalent, muziek, tapas maken onder leiding van chef kok Gaston en ballroom dansen.