De bouw van achttien woningen op het terrein van voormalig brugklasgebouw van de KSE aan de Kerkwerve 42 in Etten-Leur komt weer een stap dichterbij.

De gemeenteraad stemde maandagavond in met een raadsvoorstel dat het project mogelijk maakt. Het voormalig brugklasgebouw was nog tot juli dit jaar in gebruik. Inmiddels hebben de eersteklassers van de KSE een gloednieuw pand in gebruik genomen.

Huizen

Op de oude locatie van het brugklasgebouw komen achttien woningen verspreid over drie bouwblokken. Aan de Kerkwerve worden vier woningen gerealiseerd. Een rij van acht huizen komt aan de Stijn Streuvelslaan. De laatste zes woningen zijn gesitueerd in een rij van zes aan de Alberdingk Thijmstraat.

De huizen vallen in de prijscategorie van 185.000 tot 260.000 euro. Het bouwproject heeft de naam ‘De Leermeester’ meegekregen. Projectontwikkelaars De Bunte Vastgoed BV en bouwbedrijf Bos zijn verantwoordelijk voor de ontwikkelingen van het terrein.

Uitwerking

Momenteel wordt nog druk gewerkt aan de uitwerking van de plannen. De woningen gaan naar verwachting in het derde tot vierde kwartaal van dit jaar in de verkoop. Om dat mogelijk te maken, koopt de gemeente het oude schoolgebouw van de KSE. De overdracht van dit terrein gebeurt waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar. Daarna volgt verkoop aan De Bunte en bouwbedrijf Bos.

Het bestemmingsplan voor de Kerkwerve 42 is inmiddels gewijzigd van ‘maatschappelijk’ in woningen. De gemeenteraad maakte in 2014 geld vrij voor de aankoop van het brugklasgebouw. Nu komt er ook een bedrag van 115.000 beschikbaar voor het bouw- en woonrijp maken van het gebied.

Het is nog niet bekend wanneer wordt gestart met de bouw van de achttien woningen. De verkoop van de huizen is hiervoor leidend. Het college van burgemeester en wethouders spreekt de verwachting uit alle achttien woningen in 2018 worden opgeleverd.