Vijf nieuwe arrestaties in moordzaak Ferry Bakx (45)

Op Bonaire zijn dinsdagavond vijf mannen aangehouden in het onderzoek naar de dood van politieagent Ferry Bakx op het eiland. Daarna is de woning doorzocht waar de mannen zich bevonden.

Dat meldt het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN). Op maandag 22 augustus werd al een verdachte van de schietpartij aangehouden, maar deze man is zaterdag weer vrijgelaten omdat er onvoldoende reden was hem in voorarrest te houden.

Busje

Wel blijft hij verdachte in de zaak. De man was de gebruiker van een wit busje dat in verband gebracht wordt met de zaak. Het busje is in beslag genomen en wordt nader onderzocht.

De politie op Bonaire hield maandag 29 augustus nog een verdachte aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de politieman. Na deze aanhouding werd een woning doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor onderzoek.

Schietpartij

De 45-jarige agent uit Rijsbergen werkte sinds 2013 bij het KPCN. Op donderdag 18 augustus  werd de politieman met een collega naar een woning aan de westkant van het eiland gestuurd na melding van een woningoverval.

Toen de agenten arriveerden bij het pand, kwam het tot een achtervolging en vervolgens tot een schietpartij. Het slachtoffer raakte gewond door een kogel en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen.

Beloning

Het Openbaar Ministerie op Bonaire loofde een dag later een  beloning van 10.000 dollar (zo’n 8.800 euro) uit voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de persoon die Bakx doodschoot.

Zaterdag 27 augustus werd Ferry Bakx in Tilburg met korpseer gecremeerd.

Tip de redactie