Buitenbuurten hebben vooral plezier in Corso Zundert

Ze zijn niet zo oud als het 80-jarige Corso Zundert. Maar buitenbuurten De Moeren en Tereik zijn sinds 2008 een vaste factor bij het bloemencorso. 

Op de eerste zondag van september zijn zij met hun wagens en de levende standbeelden van Grime Zundert voor veel bezoekers de eerste kennismaking met Corso Zundert.

Herkenbaar

Tereik komt dit jaar met de klokkenluider van de Notre Dame, Quasimodo, naar Zundert. De Moeren brengt Cruela de Vil van Disney’s 101 Dalmatiërs tot leven.

"We zoeken het liefst een herkenbaar beeld dat zowel Nederlanders als de buitenlandse bezoekers aanspreekt", vertellen Henk van buurtschap De Moeren en Liesbeth van Grime Zundert. De buurten én de grimegroep geven daar op hun eigen manier invulling in.

Impressie

Zo bouwt Tereik een enorme klok, die de gebochelde en mismaakte Quasimodo moet luiden. Peter Kuypers heeft dit jaar voor het eerst de wagen ontworpen. 

Voor Cruela de Vil, de vrouw die de Dalmatiërs wil doden om er bontjassen van te maken, is de grimegroep al ver met een enorme pompeuze jas.

Kleurstelling

Er is een duidelijk verschil tussen figuranten en standbeelden. Daarom is er vooral veel aandacht voor de kleurstelling.

De grimegroep noemt zichzelf een 'uit de hand gelopen hobby'. Met hun levende standbeelden wonnen ze al meerdere prijzen. 

Tip de redactie