Henk Strootman viert jubileum als organist

Op zondag 4 september gaat Henk Strootman zijn 25-jarig jubileum als organist vieren in de Gereformeerde Kerk aan het Von Kroppfplein in Klundert. "Eigenlijk speel ik al vijftig jaar op het orgel", vertelt de 59-jarige Strootman. "Thuis zat ik al heel jong achter het orgel van mijn vader."

De vader van Henk, Piet Strootman, was organist van de kerk in Fijnaart. Henk werd geboren in Zwingelspaan. Vader en moeder Strootman hadden daar een kruidenierswinkel die ze later voortzetten aan de Ambachtsherenweg in Klundert, de bekende VIVO winkel.

Na de grondbeginselen van het orgelspel geleerd te hebben, kreeg hij vanaf zijn elfde tot zijn zeventiende les van Bas Hollemans uit Klundert. "Ik kocht van mijn zakgeld in die tijd alleen maar langspeelplaten van bekende organisten zoals Feike Asma, maar ik heb er zelf nooit aan gedacht om beroepsorganist te worden. Dat kwam gewoon niet bij me op."

De dienst ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum is op zondag 4 september vanaf 10.00 in de gereformeerde kerk in Klundert. Tijdens de dienst zullen enkele bekende musici een ode brengen aan Strootman.

Tip de redactie