Opnieuw arrestatie in moordzaak Ferry Bakx (45)

De politie op Bonaire heeft maandag opnieuw een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van politieagent Ferry Bakx op het eiland. Dat laten het Openbaar Ministerie (OM) en het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) weten.

De 45-jarige agent uit Rijsbergen werkte sinds 2013 bij het KPCN. Twee weken geleden werd de politieman met een collega naar een woning aan de westkant van het eiland gestuurd na een melding van een woningoverval. Toen de agenten arriveerden bij het pand, kwam het tot een achtervolging en vervolgens tot een schietpartij.

Het slachtoffer raakte gewond door een kogel en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen. Het Openbaar Ministerie op Bonaire loofde een dag later een beloning van 10.000 dollar (zo’n 8.800 euro) uit voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de persoon die Bakx doodschoot.

Zaterdag is Ferry Bakx in Tilburg met korpseer gecremeerd. Langs een erehaag van tientallen politieagenten werd de kist, gedrapeerd met de Nederlandse vlag, naar het crematorium gebracht. Bij de plechtigheid waren saluerende hoogwaardigheidsbekleders van de politie aanwezig. Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur was eveneens present. Via een live stream volgden in totaal zo’n 2.000 belangstellenden de uitvaart.

Onderzoek

Vorige week maandag werd ook al een verdachte van de schietpartij aangehouden, maar deze man is zaterdag weer vrijgelaten omdat er onvoldoende reden was hem in voorarrest te houden. Wel blijft hij verdachte in de zaak. 

De man was de gebruiker van een wit busje dat in verband gebracht wordt met de zaak. Het busje is in beslag genomen en wordt nader onderzocht. Na de tweede aanhouding - het gaat om een op Bonaire geboren man - is een woning doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen in beslag genomen voor onderzoek.

Tip de redactie