Moerdijk Oldtimer Festival weer schot in de roos

Als er een man was die het druk had tijdens het twee dagen durende Oldtimer Festival in Moerdijk dorp, dan was het wel Jos Schalk. Samen met zijn lieftallige assistente zorgde hij ervoor dat iedere deelnemer aan het weekendfestival op tijd werd voorzien een flesje fris koel water. 

Dat was ook wel nodig omdat het op het feestterrein rond de haven van het dorp knap warm was. Misschien kwam het wel daardoor dat het zaterdag wat minder druk was dan in voorgaande jaren.

Druk was het wel op de wegen in de hele gemeente Moerdijk, omdat zaterdag de dag was dat de nostalgische voertuigen op stap gingen: auto’s, de in pastelkleuren gespoten scooters en de bromfietsen van de merken Zündapp en Puch.

Al die voertuigen deden flink wat mensen stilstaan, om al deze pracht met de ogen te verslinden. Dat moet zeker een stimulans zijn geweest om zondag naar het festivalterrein te komen, waar het dan ook al vroeg afgeladen druk was.

Hangen

De organisatie had zondag goed ingespeeld op de te verwachten warmte. Zo waren er meer EHBO mensen aanwezig en ook was de post uitgebreid. Verder was er bij de instapplek van de bussen een overkapping gemaakt die voor schaduw zorgde en werd het aantal mensen in de bus beperkt.

Door het grote terrein en de vele verschillende dingen die te zien en te beleven waren, bleven veel mensen lang hangen.

Tip de redactie