Dat het 31-jarige muziekfestival Popelucht springlevend is, is te merken aan de bezoekersaantallen. Honderden muziekliefhebbers en muzikanten troffen elkaar als vanouds zaterdagavond en zondag, het laatste weekend van augustus, in het Oderkerpark te Etten-Leur. 

Het festival is een van de langstlopende in de regio en dankzij sponsoring nog steeds gratis te bezoeken.

Het was een aangenaam temperatuurtje, dat soms werd opgedreven door de klanken van de opzwepende, snerpende en keiharde rock of punk. Op momenten was er echter ook rust met melancholische en akoestische klanken.

De organisatie doet elk jaar zijn best een enorme diversiteit aan muziekstijlen voor te schotelen aan het enthousiaste publiek.

Punk

Ook dit jaar kwam er weer een scala aan muziekstijlen langs op Popelucht. Van punk, rock, ska, elektro, rockabilly en reggae tot metal, grunge en blues. Vele tribute- en coverbands lieten de podia trillen en kregen de handen van het publiek steeds weer op elkaar.

Joost van Rijckevorsel organiseert al 31 jaar met zijn team dit festival. "De vernieuwing houdt het elk jaar leuk, het is nooit saai, jong en oud komt en kan er gratis in, Popelucht hoort echt in het Oderkerkpark. Wij zijn blij met de locatie in het centrum daarom hebben we ook veel gelegenheidsbezoekers."