De mussen vielen zaterdagmiddag bijna van het dak door de verzengende hitte in het Brabantpark te Etten-Leur, gelukkig stond er een lekker windje voor mens en barbecue.

De temperaturen werden nog wel verhoogd door tientallen barbecues die opgestookt werden door evenzovele grillmasters in spe.

De buitenkoks werden uitgedaagd mee te doen aan een BBQ-wedstrijd georganiseerd door Lions club ‘de Vryeheydt Etten’ om de titel Grillmaster Brabant. De titel ging naar Ton Barten.

Grillmaster

De deelnemers moesten drie stukken vlees: varkensvlees, rundvlees en kip op de best mogelijke manier klaarmaken op de eigen barbecue en zo onderling strijden om de titel Grillmaster Brabant, de winnaar mag zich een jaar lang zo noemen. De wedstrijd werd gehouden in het kader van 100 jaar Lions. De opbrengst is bestemd voor de Stichting Het Vergeten Kind.

Het gaat om vergeten kinderen in opvanglocaties die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden. Lions vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en zet zich daarom breed in, met allerlei acties, om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.