Lekker Etten-Leur op 2 en 3 september

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vindt op het plein voor het Oude Raadhuis en nabij de Moeierboom weer Lekker Etten-Leur plaats. 

Dit culinaire evenement, georganiseerd door de JCI Etten-Leur en jaarlijks goed voor meer dan 3.500 bezoekers uit Etten-Leur en omstreken, luidt voor vele vaste bezoekers en deelnemers traditiegetrouw het einde van het vakantieseizoen in. De toegang tot het evenement is gratis.

De omgeving van de Moeierboom op de Markt wordt omgetoverd tot een sfeervolle setting van luxe tenten, foodtrucks, decoratie, lichtjes en muziek. En natuurlijk lekker eten en drinken. Naast een aantal oude bekenden, zijn er dit jaar ook een aantal nieuwe horecadeelnemers.

Onder het mom van het BOV-thema 'Anders denken, Anders doen', zijn er naast restaurants op zaterdag(middag) ook een aantal marktkramen van de partij én gaan een aantal oud-leden en vrienden van JC I Etten-Leur zelf hun kookkunsten aan de bezoekers vertonen in een pop-up restaurant. Dat gebeurt onder supervisie van een professionele kok.

Max Mini

Het terrein van Lekker Etten-Leur is vanaf vrijdag 2 september om 19.00 uur geopend voor belangstellenden. Op zaterdag begint het festijn al om 14.00 uur. Theatergroep Max Mini organiseert op zaterdag een aantal verrassende activiteiten voor kinderen die met hun ouders meekomen. Tevens is er een springkussen voor de kids aanwezig.

Behalve een eindeloze proeverij van kleine gerechten, is Lekker Etten-Leur ook een gezellige ontmoetingsplek om oude bekenden tegen het lijf te lopen en nieuwe gezichten te leren kennen. Vrijdagavond zijn er optredens en acts van de Etten-Leurse coverband FuSo. Van Beyoncé tot Abba, van Spice Girls tot Phil Collins, funk, soul en fun: FuSo is van alle markten thuis.

Op zaterdagmiddag treden naast Max Mini voor de kinderen ook verschillende bands van het Poppodium op. ‘s Avonds is het de beurt aan Jazz’n’zo: een jazzcombo uit Etten-Leur dat graag over alle muziek een eigen sausje giet.

Ondernemersprijs

Voorafgaand aan de opening van Lekker Etten-Leur vindt op vrijdagmiddag de uitreiking van de jaarlijkse Beste Ondernemers Visie (BOV)-trofee plaats: dé lokale ondernemersprijs die door JCI Etten-Leur wordt georganiseerd. Het thema voor 2016 is 'Anders Denken, Anders Doen'.

Genomineerd voor de BOV-trofee zijn Slijterij 56, 076 Makelaardij, Human Business Support en De Kruidenaer. Voor deze besloten BOV-uitreiking, tussen 16.30 u en 19.00 uur, dient vooraf een entreekaart te worden besteld via de website: www.lekkeretten-leur.nl

Tijdens Lekker Etten-Leur wordt er gebruik gemaakt van munten voor het afrekenen van drankjes en gerechtjes. Deze zogeheten Moeierboompkes zijn op het terrein te koop. Van iedere verkochte munt, gaat een bijdrage naar goede doelen in de omgeving.

Vluchtelingen

De opbrengst van het pop-up restaurant gaat naar Stichting Steunpunt Vluchtelingen Etten-Leur. Het betreft hier een smakelijk initiatief van JCI Etten-Leur en haar ereleden Babice van de Ven en Dimitri Kochx. Alle betrokken personen en partijen zetten zich belangeloos in om via dit pop-up restaurant de bezoekers te voorzien van heerlijke gerechten.

Om dit te verwezenlijken stelt Nieuwe Nobelaer een mobiele keuken en bijbehorende apparatuur beschikbaar, zorgt PEP Events & Media voor de aankleding van de tent en zorgt Mosquito voor de 'look en feel' van deze deelnemer. Verschillende in Etten-Leur woonachtige statushouders zullen zich ook zelf inzetten om van dit pop-up restaurant een succes te maken.

Tip de redactie