Eerste exemplaar Kunst en Cultuur Route uitgereikt

De coördinator van de Kunst en Cultuur Route Moerdijk, Inge van Rijsbergen, heeft het eerste exemplaar van de gids over de route overhandigd aan wethouder Eef Schoneveld. 

De overhandiging vond plaats in de lijstenmaker-Galerie P5 aan de Noordlangeweg in Fijnaart. Hierbij waren een deel van de ruim honderd kunstenaars die aan de route mee gaan doen van de partij, alsmede het bestuur van de Stichting Cultuur Moerdijk.

Deze stichting organiseert voor de elfde keer de Kunst en Cultuur Route. De route bestaat al meer dan twintig jaar, maar werd vroeger onder de naam Cultuur en Ambachten Route gehouden.

De meer dan honderd kunstenaars laten op meer dan dertig locaties hun werk zien. Soms zijn dat kleine locaties, maar er zitten ook enkele grote bij, zoals het voormalige suikerentrepot in Standdaarbuiten en fort Sabina in Heijningen.

Gekoppeld

De Kunst en Cultuur Route is het grootste evenement van Moerdijk. Omdat aan de route de Open Monumentendag is gekoppeld, zijn ook de heemkundekringen in Klundert, Fijnaart, Zevenbergen, Willemstad en Standdaarbuiten te bezoeken.

De route wordt gehouden op 10, 11, 17 en 18 september. Vorig jaar trok deze bijna achtduizend bezoekers.

Tip de redactie