Op Bonaire is maandag rond het middaguur een man opgepakt die mogelijk iets te maken heeft met de schietpartij waarbij vorige week woensdagavond oud-inwoner van Rijsbergen Ferry Bakx (45) om het leven is gekomen. 

Bakx emigreerde in 2012 naar Bonaire om er aan de slag te gaan als politieagent bij het Korps Politie Caribisch Nederland. Samen met collega’s werd de oud-inwoner van Rijsbergen woensdagavond ter assistentie gevraagd bij een inbraak. Toen zij daar arriveerden waren de inbrekers nog aanwezig en sloegen op de vlucht.

Bij de achtervolging die volgde werd geschoten, waarbij een kogel Bakx trof. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden.

Beloning

Het Openbaar Ministerie op Bonaire loofde een dag later een beloning van tienduizend dollar (zo’n 8.800 euro) uit voor de tip die zou leiden tot de aanhouding van de persoon die Bakx doodschoot. Maandag vond een doorzoeking plaats in een pand op de Kaminda Jato Bako.

Omdat een verdacht voertuig bij het pand was gezien hield het politieteam er rekening mee dat een of meer van de verdachten zich in het pand schuil hielden. Het voertuig is in beslag genomen en de gebruiker ervan is aangehouden. Of de man daadwerkelijk betrokken is bij deze zaak, wordt onderzocht.

Het lichaam van Ferry Bakx is vrijdag vanuit Bonaire overgevlogen naar Nederland. De afscheidsplechtigheid voor de oud-Rijsbergenaar wordt op zaterdag 27 augustus, met korpseer, gehouden in crematorium Tilburg.