Corsong als generale repetitie voor eerste zondag in september

Nog een paar dagen de stembanden opwarmen en dan kan zaterdag 20 augustus de veertiende editie van de Corsong in Etten-Leur losbarsten.

Ook dit jaar is er een flinke lijst met deelnemers: bijna dertig acts doen in tenniscentrum De Leeuwerik een gooi naar de felbegeerde wisselbeker. 

De Corsong blijft populair onder de buurtschappen en corsoliefhebbers. Of je nu kunt zingen of niet: meedoen is meestal belangrijker dan winnen.

Laagdrempelig

Ondanks dat het evenement de afgelopen jaren een gestage, professionele vlucht heeft gemaakt, blijft het niveau laagdrempelig. "Ook voor de acts en deelnemers die wat minder zuiver kunnen zingen, moet de avond toegankelijk en vooral leuk blijven", vertelt Frank van Hassel, een van de oprichters en organisatoren van het evenement.

"Toch zijn er ieder jaar weer deelnemers of buurtschappen waarbij je tijdens de eerste opnames meteen zoiets hebt van: Die kan weleens hoog gaan eindigen", vervolgt hij. Waar dat dan aan ligt? "Tja, sommigen kunnen nu eenmaal beter zingen of gebruiken sterkere, pakkende muziek."

Tip de redactie