Profwielerronde Etten-Leur breekt bezoekersrecord

Volgens de organisatie hebben zondag meer dan 20.000 wielerliefhebbers de tiende editie van de Profwielerronde van Etten-Leur bezocht, een absoluut record. 

Het gratis toegankelijke wielerspektakel was een gala van grote, maar ook van kleine sterren. Vele handen gingen op elkaar voor de organisatie, die met recht trots was op het deelnemersveld.

De massaal toegestroomde toeschouwers stonden rijen dik achter de dranghekken om een glimp op te vangen van alle vedetten. Met een glaasje en een hapje genoot het publiek van onder andere Rafal Majka (Olympisch brons in Rio en winnaar van de bolletjestrui in de Tour), Jakob Fuglsang (Olympisch zilver in Rio), Tom Boonen en de uiteindelijke winnaar van het algemeen klassement, Bauke Mollema.

Blikvangers

Bij de dames waren Olympisch kampioene Anna van der Breggen en Marianne Vos de grote blikvangers. Voor de tiende editie waren ook Tourhelden van weleer Joop Zoetemelk en Hennie Kuiper uitgenodigd voor een wedstrijdje tegen elkaar.

Vicevoorzitter van de organisatie, Colinda Vergouwen, zegt: 'Etten-Leur heeft wielergeschiedenis geschreven. Zoveel publiek en zoveel fanatisme bij de renners. Het speciale jubileumonderdeel met Joop en Hennie was iets bijzonders. Ze doen niet onder voor elkaar. Normaal rijdt de 70-jarige Joop nota bene op een elektrische fiets.'

Strijdlustig

Bij de dames ging de eindoverwinning na een spannende race naar Marianne Vos, de tweede plaats naar Chantal Blaak en de derde naar Monique van de Ree uit Zundert.

Anna van der Breggen, in de beginfase van de race geconfronteerd met materiaalpech, werd tot groot enthousiasme van het publiek uitgeroepen tot meest strijdlustige renster.

Tip de redactie