Twee aanhoudingen bij vechtpartij na afloop wielerronde

Na afloop van de Profwielerronde van Etten-Leur is zondagavond op de Markt een vechtpartij uitgebroken. Hierbij heeft de politie een 27-jarige man uit Etten-Leur en een 55-jarige man uit Prinsenbeek aangehouden. 

De vechtpartij op de Markt ontstond tussen het podium en een horecazaak. Beveiligers probeerden de vechtersbazen te scheiden en kregen daarbij assistentie van gewaarschuwde agenten.

Een van de dienders zette pepperspray in om een dronken en hysterisch reagerende 27-jarige man onder controle krijgen. Een 26-jarige beveiliger met een bebloed gezicht wees de politie op een omstander die hem tegen zijn kaak zou hebben geslagen.

Aangiftes

Een agent vroeg daarop aan de aangewezen man om zich te legitimeren, maar die riep tegen de politieman dat hij op moest rotten. De 55-jarige Prinsenbeker werd vervolgens onder verzet en eveneens met inzet van pepperspray aangehouden.

De beveiliger heeft aangifte gedaan, net als een 22-jarige man uit Hoeven. Hij was langs de ruzie gelopen en had vragend geroepen waar dat allemaal voor nodig was. Een man kwam hem achterna en sloeg hem op zijn lippen. Er wordt nog onderzocht door wie hij is mishandeld.

Tip de redactie