Stel na zes jaar zeilen rond de wereld terug in Willemstad

Na een zes jaar durende zeiltocht rond de wereld hebben Etienne Verschoor en Denise Baremans weer voet op Nederlandse bodem gezet. Ze deden dat zaterdag in Willemstad, waar ze werden ontvangen door familie en vrienden. 

Etienne Verschoor (43) uit Zwijndrecht en Denise Baremans (42), geboren en getogen in Zevenbergen, leerden elkaar in 1997 kennen bij de Onderwater Sport Club Dordrecht.

Nadat het paar het zeilschip La Luna had gekocht, vertrokken ze op 5 juni 2010 vanuit Vlissingen voor hun wereldreis. Aanvankelijk was het plan om drie jaar weg te blijven, maar het werden er zes.

Om hun droom waar te maken hadden ze hun huis verkocht en hun baan opgezegd. Met het geld en hun spaargeld kochten ze de La Luna en betaalden ze hun reis helemaal zelf.

Voorspoedig

Denise Baremans vertelt bij terugkeer in de haven van Willemstad dat de reis in grote lijnen zeer voorspoedig is verlopen. `Alles is goed gegaan tijdens de reis. We zijn niet ziek geworden en ook niet door een mammoettanker overvaren. Wel hebben we in de Bermuda driehoek dagenlang midden in een grote storm gezeten. We hebben hem toen wel even geknepen. Het was onze droom en die is uitgekomen op een geweldige manier. We hebben ontzettend genoten.`

Het stel blijft voorlopig nog op de La Luna wonen. `We proberen werk te vinden en gaan op zoek om ons na zoveel jaren weer te settelen.`

Tip de redactie