Geen natte voeten meer tijdens Fendertse Week

Het bestuur van de Fendertse Week, die dit jaar gehouden wordt van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 augustus, is bezig om een gedeelte van het terrein waar de week wordt gehouden, te bestraten. 

In voorgaande jaren wilde het bij regenachtig weer wel eens voorkomen dat de bezoekers van de feesttent op het terrein de grootste moeite hadden om de tent met droge voeten te halen.

Maar dit keer is de kans op natte voeten een stuk minder. De stenen die gelegd worden moeten de inwoners van Fijnaart bekend voorkomen omdat ze afkomstig zijn van de pas gerenoveerde Voorstraat in het dorp.

De voorzitter van Evenementen Stichting Fijnaart die de week organiseert, Johan Nijhoff, kwam op het idee om de gemeente Moerdijk te vragen deze stenen te mogen gebruiken om het evenemententerrein te bestraten. "Daar hoefde ik niet lang over te soebatten, ze zeiden meteen ja."

Huur

Er moest nog wel even 10.000 euro worden geïnvesteerd in de huur van machines, het kopen van zand en het uurloon van de mannen die de klus klaren. Dat geld mogen ze niet zelf houden, maar gaat naar de vereniging of club die ze vertegenwoordigen.

De clubs die meedoen aan het bestratingsproject zijn de ANBO, visclub ’t Schietertje, biljartvereniging Real, carnavalsbouwclub De Uileballekes en voetbalvereniging Oranje-Blauw ‘14. Johan Nijhoff zelf fungeert als voorman. Al vanaf het begin van de Fendertse Week krijgen de vrijwilligers hun uren betaald om de kas van hun vereniging te spekken.

Tip de redactie