Petities gestart voor beter nieuw zwembad in Etten-Leur

Hoewel de pogingen op voorhand tamelijk vruchteloos lijken omdat de besluiten feitelijk lang geleden al door de gemeenteraad genomen zijn, zijn twee inwoners van Etten-Leur onafhankelijk van elkaar een petitie gestart op de website petitie24.nl inzake het nieuw te bouwen zwembad De Banakker in Etten-Leur. Het gaat om Richard van Poppel en Mascha Hoppenbrouwers.

Twee weken geleden presenteerde Pellikaan Bouwbedrijf B.V. uit Tilburg het ontwerp van het nieuwe zwembad, nadat zij – na de aanbesteding – van de gemeente Etten-Leur de opdracht had gekregen tot de bouw ervan.

De nieuwbouw komt langs de Parklaan (op het terrein waar ook de nieuwe Nieuwe Nobelaer komt) en wordt gerealiseerd op de plek van de ligweide van het huidige zwembad.

Richard van Poppel vindt op grond van de impressies die hij heeft gezien dat er sprake is van een nieuw zwembad dat echt voor ouderen bestemd is. "Niets mis mee, maar de kinderen in Etten-Leur willen ook graag een leuk zwembad." Met de petitie wil hij proberen om een beter zwembad te krijgen voor iedereen.

Gemis

Ondanks het feit dat al bekend was dat het buitenzwembad niet terug zou keren in het nieuwe plan, vindt Mascha Hoppenbrouwers dat toch een gemis. "Een buitenbad met voldoende capaciteit voor mensen uit Etten-Leur en omgeving, die willen genieten van zwemmen in de buitenlucht. Ook in Nederland zijn er voldoende zonuren van april tot en met oktober om te zwemmen en te recreëren in de buitenlucht."

Volgens haar willen inwoners een plek waar gezinnen, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen elkaar kunnen ontmoeten en herinneringen kunnen maken. "Zoals vele generaties al gedaan hebben in het vroegere buitenbad."

Gesprek

Met de petitie wil ze in gesprek met de gemeenteraad en hen overtuigen van de noodzaak van een buitenzwembad. "Tevens willen we hen laten zien welke positieve effecten een buitenzwembad heeft voor de gemeente Etten-Leur. In deze tijd, waarin participatie en verbinding belangrijk zijn, kan een buitenzwembad hier zeker aan bijdragen."

Tip de redactie