Dag voor de paardenliefhebber bij stal ‘t Sander

Een mooie dag voor de paardenliefhebbers, die op zondag een kijkje konden nemen bij stal ’t Sander in Etten-Leur waar eigenaren hun Haflingers en Trekpaarden lieten keuren. 

De paarden waren er, het publiek wat minder ondanks het gevarieerde programma dat werd geboden. Wellicht te wijten aan veel concurrentie op sportgebied.

Degenen die aanwezig waren, konden genieten van de dieren, de shows die er met de paarden gegeven werden en de Maja Dansers die zorgden voor muziek en line dance.

De kasteleinsrace en de prominenten die een vaardigheidsparcours aflegden in een marathonwagen getrokken door een twintig jaar oude merrie, zorgden voor spanning, sensatie en ongekende vaardigheid.

Zware dobber

Titelverdediger Ton Stoop had er een zware dobber aan, maar wist uiteindelijk toch weer de wisselbeker van de kasteleinsrace te pakken, waarvan hij een week tevoren nog helemaal niet wist waar hij hem gelaten had, een gevolg van zijn turbulente leven en verhuizing van het laatste jaar.

Wethouder Jan van Hal nam een eervolle tweede plaats in naast beste menner Rinus Blom. Een tikje een ongelijke strijd tussen een paardenliefhebber en -houder pur sang en een zeer sportieve ambtenaar.

Tip de redactie