De Stichting Wielerronde Zevenbergen organiseert niet alleen al tien jaar een profwielerronde op zondag, maar ook probeert het bestuur de Zevenbergenaren zelf de dag daarvoor op de fiets te krijgen.

En daar zijn ze redelijk succesvol in. Redelijk, omdat de ronde in de vakantieperiode valt en dan zijn heel veel mensen uitstedig.

Zo zouden er theoretisch tweeduizend basisschoolkinderen uit Zevenbergen mee kunnen doen aan de dikke banden race, maar daar kwamen er zaterdag maar dertig van opdraven. Jammer voor de organisatie maar de voorzitter van de stichting Henk Hendrikx vertelde het al in het voorwoord van de Rondekrant: "Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst."

Dat zo’n 'dikke banden race' talenten kan opleveren bewezen twee winnaars van verleden jaar. Pem en Finn Hoefmans werden daarna Nederlands Kampioen. Het is altijd weer een prachtig gezicht om te zien hoe de deelnemers aan de dikke banden race hun parcours af leggen.

Medaille

Ook de grote variatie aan gebruikte fietsen is leuk om te zien. De bandenmaat mag niet kleiner zijn dan 28 millimeter en daar hielt zaterdag iedereen zich aan. Een van de bestuursleden van de stichting vertelde het toch wel vreemd te vinden dat het aantal deelnemers die jaar minder was dan verleden jaar.

Toen deden en vijftig jongens en meisjes mee en het jaar daarvoor 25. Nu dus dertig. "We doen er van alles aan om de jeugd te trekken. Zo krijgen ze een tasje met leuke spullen, een medaille en na afloop een ijsje. Maar ja die vakantie hé."

De winnaars maakten na de races een ereronde in een open wagen samen met te twee ronde missen. De uitslagen: Groep 1 jongens: 1. Mik Akkermans. 2. Lars Zuijkerbuijk. 3. Reza Roks. Groep 1 meisjes: 1. Benthe van Rossem. 2. Louke Hoefmans. 3. Kathleen Beljaars. Groep 2 jongens: 1. Finn Hoefmans. 2. Chad Roks.3. Sven Zuijkerbuijk. Groep 2 meisjes : 1. Bente van der Stee. 2. Annoeska Redding. 3. Fabienne Nagtzaam. Groep 3 jongens: 1. Jesse Flikweert. 2. Daan Goudriaan. 3. Tiemo Dingenouts.

Toertochten

Bij de toertochten lukte het wel om veel mensen uit Zevenbergen op de fiets te krijgen. Over de verschillende afstanden verdeeld deden daar ruim 220 mensen aan mee plus nog eens 31 senioren.

Zij werden na afloop op de markt aan het publiek voorgesteld en gehuldigd. Ook de races voor niet licentiehouders trokken heel veel deelnemers. Om de ereplaatsen werd door hen fel gevochten. Uit het hele land waren ze naar Zevenbergen gekomen, maar het aantal deelnemers uit Zevenbergen zelf was wat mager.

De dag werd besloten met een ludieke prominentenrace; dit keer met deelnemers uit verschillende kernen van de gemeente Moerdijk. Aan het vertrek onder andere de burgemeester Jac Klijs en de wethouders Thomas Zwiers en Eef Schoneveld, Klundertenaar Henk Strootman, multi-bestuurder Jac van den Baard uit Fijnaart, miss-zomercarnaval uit Zevenbergschen Hoek, de recentelijk geridderde Janneke Driesprong uit Willemstad en pastor Piet de Meijer. Nieuw dit jaar was dat de dames en heren hun wedstrijden apart reden.

De uitslagen: Dames: 1. Lisette van Bree. 2. Anne Deijkers. 3. Kelline Deijkers. Heren: 1. Teun Sweere. 2. Ricardo Koevoet. 3.Adrie Kuijstermans. Originaliteitsprijs Tracey Lear en Hadewych van Oers.