Burgemeester Jac Klijs heeft donderdagmiddag in aanwezigheid van zo’n 75 belangstellenden, onder wie ook veel kinderen, de officiële opening verricht van het Schapenpad in het dorp Moerdijk. Daarmee is een langgekoesterde wens voor Moerdijk eindelijk in vervulling gegaan.

Het Schapenpad is een pad vanuit de Julianastraat naar natuurgebied de Appelzak. Vanaf nu kunnen de inwoners van Moerdijk de Appelzak niet alleen via de kant van de dorpshaven bereiken, maar ook via de Julianastraat.

De burgemeester herinnerde er bij de openingshandeling aan dat het verzoek voor de voorziening al heel lang in de kast lag.

Na het doorknippen van het lint door de burgemeester, was er onder leiding van boswachter Patrick Raats van Staatsbosbeheer een korte rondwandeling door de Appelzak.

Hij vertelde de jongeren onder andere over het ontstaan van de Appelzak, waar de naam oorspronkelijk vandaan kwam, welke bijzondere planten er in de Appelzak zoal voorkomen en dat er zelfs een GPS route voor het gebied bestaat.

Na afloop van de rondleiding was er nog een ijsje voor de aanwezige kinderen- en volwassenen en voor de 18+ mannen een flesje bier.