De Pool Rafal Majka van de formatie Tinkoff, verschijnt op zondag 14 augustus aan de start bij het profomnium in de Profwielerronde van Etten-Leur. 

Majka won in juli voor de tweede keer in zijn wielercarrière de bolletjestrui in de Tour de France. In 2014 deed hij dat voor de eerste keer. Tijdens die Ronde van Frankrijk won hij tevens de veertiende rit naar Risoul en de zeventiende etappe met aankomst op Pla d’Adet.

In 2015 was de Pool de sterkste in de elfde etappe van de Tour en eindigde hij als derde in het eindklassement van de Vuelta, de Ronde van Spanje.

De Vuelta in 2015 werd gewonnen door de Italiaan Fabio Aru, die op de voorlaatste dag in samenwerking met zijn Astana ploeg Tom Dumoulin uit de rode trui reed. Aru is op 14 augustus ook van de partij in Etten-Leur, net als zijn ploeggenoot Paolo Tiralongo.

Hongerklop

Dit jaar had Aru zijn zinnen gezet op een mooie eindklassering in de Tour de France. De top vijf leek lang haalbaar, maar een hongerklop in de voorlaatste etappe naar Morzine kostte hem veel tijd, waardoor hij uiteindelijk in het algemeen klassement buiten de top tien belandde en in Parijs genoegen moest nemen met een teleurstellende dertiende plaats.