Fabio Aru neemt deel aan Profwielerronde van Etten-Leur

Fabio Aru, winnaar van de Vuelta neemt op 14 augustus deel aan de Profwielerronde van Etten-Leur. Hij neemt zijn ploeggenoot Paolo Tiralongo van Astana met zich mee. 

Dat heeft Stichting Wielertopsport Etten-Leur bekend gemaakt. In de Ronde van Italië in 2015 ging Aru van start als een van de topfavorieten voor de eindzege.

In de dertiende etappe wist hij voor het eerst in zijn carrière de roze trui te veroveren, nadat leider Alberto Contador betrokken was geraakt bij een valpartij.

Contador pakte de trui de volgende dag echter weer terug in de tijdrit. Tijdens de laatste dagen van de Giro wist Aru twee bergetappes op rij te winnen. Hij eindigde in het eindklassement op de tweede plaats, op bijna twee minuten van winnaar Contador.

Favorieten

In de Ronde van Spanje startte de Italiaan als een van de favorieten. Hij kreeg onder meer Vincenzo Nibali en Mikel Landa met zich mee. In de elfde etappe greep Aru het rood, maar hij raakte het kwijt aan Joaquim Rodriguez. In etappe 20 heroverde hij de rode trui op Tom Dumoulin.

Een dag later behield hij deze en pakte hiermee de eindoverwinning in de Ronde van Spanje. Recentelijk werd Aru dertiende in de Tour de France.

De Italiaan Tiralongo is met recht een meesterknecht te noemen die zelf onder andere ritten won in de Ronde van Italië (2011, 2012, 2015) en zegevierde in de Ronde van Spanje (2013, ploegentijdrit) en de ronde van Trentino (2015). De profrenners rijden in Etten-Leur een omnium, met een tijdrit, puntenkoers en rit in lijn.

NUwerk

Tip de redactie