Ronkende trikes treffen elkaar in Wernhout

JPL-Brabanttrikers hield dit weekend voor de achtste keer hun jaarlijkse 'Trike Treffen'. Vanuit heel Nederland en België komen enthousiaste trikers samen achter het clubhuis Café van T om deel te nemen aan een gezellig weekend.

Uiteraard mocht een tour door de Zundertse omgeving niet ontbreken. Het treffen begon al op vrijdag, wanneer de eerste trikes, voorzien van vouwwagen, geparkeerd werden op de selfmade minicamping achter het clubhuis van JPL-Brabanttrikers.

"Het doel van dit weekend is het creëren en onderhouden van de gezellige band tussen de trikers", laat voorzitter Marcel Heeren weten.

"Zaterdag is de dag van de tour, 's middags maken we een mooie ronde door de omgeving van Zundert. In de avond hebben we een barbecue en later begint de feestavond met livemuziek.

Zondag keert iedereen na een stevig ontbijtje weer huiswaarts." De leden komen uit alle windstreken van Brabant en daarbuiten. In de rest van het jaar toeren ze meestal in de weekenden met de leden die dan kunnen.

Vrijheid blijheid

"Een trike mag je zonder helm berijden, mits je een riem om hebt. Maar het gevoel van die wind in je gezicht en door je haren, dat geeft een groot gevoel van vrijheid", legt de voorzitter uit.

"Wij kiezen er bewust voor om met een lage snelheid lekker over de binnendoor wegen hier in de omgeving te kunnen toeren. Kunnen de voertuigen achterin de stoet ons ook bijhouden."

De meeste trikefanaten zijn enthousiastelingen die hun machines zelf bouwen en onderhouden. Heeren: "Tegenwoordig kun je een trike gemakkelijk kopen, maar veel oudere modellen zijn door de leden zelf gebouwd op het onderstel van een Volkswagen Kever. Een trike houdt dan ook het midden tussen een motor of auto."

Tip de redactie