Mogelijk buurtpreventie in wijk Sanderbanken

De wijk Sanderbanken in Etten-Leur krijgt momenteel buurtpreventie. Initiatiefnemers Dylan Raats en Yorg Kruzten inventariseren of er brede belangstelling is om zo’n team op te zetten.

Dat gebeurt na de succesvolle oprichting van de BuurtWhatsApp-groep Sanderbanken waarbij 350 wijkbewoners aansloten.

Onlangs is de wijk ook voorzien van BuurtWhatsApp-borden. Deze bordjes hebben een waarschuwende werking voor inbrekers en vandalisten. Bovendien geeft het wijkbewoners een prettig gevoel dat zij samen opletten om de inbrekers en vandalen minder kans te geven. Zeker in de zomer, wanneer veel mensen van huis zijn.

Informatieavond

Raats en Krutzen hielden een tijdje geleden een informatieavond over buurtpreventie. Zij deden dat samen met de politie en gemeente. Er kwamen zo’n 35 mensen op af.

Het aantal mensen dat zich meldde voor buurtpreventie was lager dan verwacht. Het bleek dat door de meivakantie veel mensen niet konden komen. Begin september is er daarom een nieuwe informatieavond. Wijkbewoners krijgen daarvoor persoonlijk een uitnodiging.

Verschil

Een BuurtWhatsApp is een WhatsAppgroep, waarin buurtbewoners elkaar kunnen waarschuwen voor verdachte situaties of personen in een bepaalde wijk of buurt. Een buurtpreventieteam is ook een bewonersinitiatief.

Zij wandelen regelmatig door de wijk en samen met de andere wijkbewoners letten zij extra op, signaleren en melden zij verdachte situaties. Samen met de politie en gemeente zorgen zij ervoor dat dieven, inbrekers en vernielers minder gemakkelijk de kans krijgen om hun slag te slaan.

Tip de redactie