Bewoonster St. Martinus beleeft droomwens in zwembad

Mevrouw Krijnen, bewoonster van Surplus St. Martinus in Zevenbergschen Hoek, heeft haar droomwens om weer eens een keer te zwemmen werkelijkheid zien worden door de samenwerking van verschillende zorgprofessionals en vrijwilligers. 

Ongeveer een maand geleden speelden medewerkers van Surplus op de locatie St. Martinus met de bewoners een geheugenspel. Een van de vragen bij het spel was: 'Beoefende u vroeger een sport?' Mevrouw Krijnen, die door zuurstoftoediening beperkt is in haar doen, antwoordde dat ze vroeger altijd graag zwom.

Ze vertelde met een grote glimlach wat het gevoel van gewichtloosheid en onafhankelijkheid van zuurstof voor haar betekende. Haar grootste wens was om weer eens te zwemmen.

Lange lijn

Corine Verhoeven, activiteitenbegeleidster van Surplus, werd geraakt door de wens en stelde vervolgens alles in het werk om dit te realiseren. Via MoerdijkFit kwam zij in contact met Anja Buitenhuis, coördinator voor bewegen van mensen met een beperking.

Samen onderzochten ze op welke manier het voor mevrouw Krijnen, ondanks de beperking van de zuurstoftoediening, mogelijk zou zijn om te zwemmen. Hier werd een oplossing voor gevonden, ze zou zuurstof ontvangen via een lange lijn vanaf de kant.

Stralen

Petra Verreijen en Henk Haarlem stonden op de grote dag klaar om mevrouw Krijnen te begeleiden bij het zwemmen. Haar ogen straalden helemaal toen ze in het water weer het gevoel van gewichtloosheid mocht ervaren.

Tip de redactie