Vakantieweek Zundert binnenkort van start

De Zundertse Vakantieweek wordt dit jaar gehouden van 1 tot 5 augustus. Ruim 80 vrijwilligers vermaken vijf dagen lang zo’n vijfhonderd kinderen met verhalen, opdrachten, het bouwen van hutten en sportieve activiteiten.  

Voor de 49e keer organiseert 't Stokpèrdje in Zundert de vakantieweek. Vrijwilligers Lotti Pabst, Jelske Vanlaerhoven en Niek Hendrickx vertellen hoe de glimlach van de kinderen hun vakantieweek maakt.

De parkeerplaats bij 't Stokpèrdje is afgezet met linten. De eerste bouwsels van een palletdorp zijn al te zien. Op verschillende plaatsen zijn jongens en meisjes aan het timmeren, schilderen en overleggen. Het vraagt enige voorbereiding om vijf dagen lang veel basisschoolkinderen bezig te houden.

Thema

Zoals ieder jaar kent de Zundertse Vakantieweek een thema. Dit jaar staat de week in het teken van de jungle. Voor ieder dorp bedenken leiders een verhaal waarin de kinderen een mysterie op moeten lossen door opdrachten uit te voeren. Pabst en Vanlaerhoven zijn de hoofdpersonen voor het Kleindorp.

Naast de opdrachten kunnen de kinderen tijdens de vakantieweek hutten bouwen, op luchtkussens springen, in het zwembad zwemmen of sporten. Voor de kinderen uit Achtmaal rijdt er een bus. "We hebben ook regelmatig kinderen uit Schijf of Sint Willebrord", vertelt Hendrickx.

Voorbereidingen

Hendrickx is hoofdcoördinator en belast met de organisatie van de Zundertse Vakantieweek. "De voorbereidingen starten al vroeg in het jaar. Pallets regelen, aankleding voor het thema, luchtkussens en het programma in elkaar draaien met de andere leiders." 

"We zijn ondertussen goed op elkaar in gespeeld. Dat zag je vorig jaar wel met het noodweer. Binnen een uur hadden we twee binnenlocaties geregeld en vervoer ernaar toe. Maar ik hoop dit jaar toch op zomerweer."

De voldoening van de kinderen is waar hij het voor doet. "Met alle leiders en hulpleiders is het heel gezellig. 's Avonds blijven we samen eten en spreken we bij het kampvuur de dag door. Maar het leukst zijn toch de kinderen die na een dag bij ons met een glimlach naar huis gaan."

Tip de redactie