Pellikaan Bouwbedrijf B.V. uit Tilburg heeft van de gemeente Etten-Leur de opdracht gekregen om het nieuwe zwembad De Banakker te bouwen en te onderhouden. 

Wethouder Jan van Hal en directeur Roy Pellikaan van het bouwbedrijf onthulden dinsdag het ontwerp van het nieuwe zwembad. De verwachting is dat volgend jaar maart begonnen wordt met de bouw.

De nieuwe accommodatie krijgt onder andere een wedstrijdbad van 25 meter lang en 15,4 meter breed, een instructiebad van vijftien meter lang en negen meter breed en een peuterbad.

Verder komen er onder andere een glijbaan, een duikplank (in het wedstrijdbad) van 3,5 meter, whirlpools, zonnebanken, horeca, een terras en een waterspeelplaats met ligweide. Er komt geen buitenzwembad.

Speerpunten

Duurzaamheid was een van de speerpunten van de gemeente Etten-Leur bij de plannen met betrekking tot het nieuwe zwembad. "We hebben wat dat aangaat verregaande techniek, maar ook bouwkundige isolatie in opgenomen", vertelt Roy Pellikaan. "Dat leidt tot een energieneutraal gebouw."

De opening is voorzien op 1 juli 2018. Pellikaan bouwt niet alleen, maar voert in de 25,5 jaar die daarop volgen ook het onderhoud van het zwembad uit.

De exploitatie is nog een onzekere factor. "In september starten we hiertoe de aanbesteding. Rond 1 januari hopen we hier duidelijkheid over te hebben. Mocht de aanbesteding mislukken, dan gaan we het als gemeente zelf doen", aldus wethouder Jan van Hal.