Het zit de organisatie van de Stichting Wielerronde Zevenbergen niet mee bij het samenstellen van een aantrekkelijk rennersveld voor het profomnium van zondag 7 augustus. 

Vorige week meldde de organisatie de komst van Pieter Weening. Door onvoorziene omstandigheden gaat dit niet door.

"Oorzaak hiervan is de gewijzigde retourvlucht vanuit de Ronde van Burgos, die eindigt op zaterdag 6 augustus", meldt voorzitter Henk Hendrikx namens de Stichting Wielerronde Zevenbergen. "Hierdoor kan Pieter Weening niet tijdig in Zevenbergen zijn."

Als stand-in voor de winnaar van onder andere een Touretappe in 2005, dacht de organisatie in Zevenbergen in Enrico Gasparotto een meer dan waardige vervanger te hebben gevonden.

Gasparotto (34), van de ploeg Wanty-Groupe Gobert, was tot dusver in zijn wielercarrière onder andere kampioen van Italië, etappewinnaar en drager van de roze trui in de Giro d’Italia en tweevoudig winnaar van de Amstel Gold Race. De tweede keer was dit jaar en de eerste maal in 2012.

Zondag brak Gasparotto echter zijn sleutelbeen bij een val. "Het gaat te ver om te spreken van de Wet van Murphy", aldus Hendrikx, "want op zich verlopen de voorbereidingen voor het weekend van 6 en 7 augustus op rolletjes. Maar hier zit het even niet mee. We moeten weer op zoek naar een waardige vervanger."