Maandagmiddag was het feest op de bouwplaats aan de Muldersweg in de wijk Schoenmakershoek In Etten-Leur. 

Wethouder Jean-Pierre Schouw metselde samen met gelegenheidsbouwvakker Bertje en onder het toeziend oog van bijna alle toekomstige bewoners de eerste stenen voor de bouw van zestien woningen.

De nieuwe bewoners zijn enthousiast over de locatie van hun nieuwe woning. Opvallend is dat er van de nieuwe bewoners vier gezinnen in de Schoenmakershoek wonen. Zes andere gezinnen komen uit andere delen van Etten-Leur en nog zes uit diverse gemeenten, onder andere uit Putte en Breda.

De familie Prins woont nu nog een paar straten verder aan de andere kant van het water, aan de Hubertuslaan. "Verhuizen betekent voor ons straks een makkie. Het is de brug over en dan zijn we er al. We vinden dit een mooie wijk en waren op zoek naar meer woonruimte."

De familie Van Bedaf woont nu aan de Landmanweg. "We wilden graag ruimer wonen en toch in deze wijk blijven vanwege zijn geweldige doe- en speelpark met water, waar je kunt fietsen, voetballen, vissen en picknicken en waar de kids kunnen klauteren op de vele mooie speeltoestellen." 

Het gezin De Kinderen bestaat uit vader en moeder en vier kinderen. Ze wonen nu nog aan de Brandseweg. "We hebben voor deze woning gekozen omdat we hier met alle kinderen goed inpassen."