De politie heeft drie mannen aangehouden omdat ze zondagmorgen op de Havermarkt in Breda iemand mishandelen die bewusteloos raakt. Het slachtoffer is echter nog niet boven water.

In de nacht van zaterdag op zondag om 3.35 uur zag een agent, belast met cameratoezicht, dat een man mishandeld werd door een groepje van drie mannen.

Hij was er getuige van dat ze zijn keel dichtknepen, waarbij het er naar uit zag dat het slachtoffer bewusteloos raakte. Vervolgens rende het drietal weg.

Toegesnelde agenten wisten er vrij snel twee aan te houden in de omgeving. Op dat moment stond het slachtoffer weer op en verdween hij in de menigte voordat de agenten hem kunnen spreken. De derde verdachte wist te ontvluchten. 

De twee opgepakte verdachten (beiden 21 jaar oud en afkomstig uit respectievelijk Meer en Rijsbergen) werden naar het politiebureau gebracht. De politie startte daarna een onderzoek naar de derde verdachte.

Identiteit

Al vrij snel werd diens identiteit achterhaald en kon een 27-jarige man uit Zundert maandagochtend door de politie van zijn bed worden gelicht.

Ondanks het feit dat het drietal voor openlijk geweld vervolgd kan worden door de camerabeelden, wil de politie toch graag in contact komen met het slachtoffer.