De jaarlijkse open dag van NAC Breda kende zaterdag voor de supporters enkele nieuwe gezichten.

Na de mislukte promotie van het afgelopen seizoen bouwden trainer Marinus Dijkhuizen en technisch directeur Hans Smulders de laatste maanden aan het 'nieuwe NAC'.

Zaterdag stelde de selectie zich voor aan het publiek, dat eveneens getuige was van een zakelijke 2-0 overwinning tegen de amateurs van RKSV Halsteren.

De selectie bestaat uit Jorn Brondeel, Gino Demon, Gianluca Nijholt, Jeff Stans, Olivier Rommens, Feyo Glim, Robbie Haemhouts, Giovanni Korte, Cyriel Dessers, Fabian Sporkslede en de Manchester City-talenten Thomas Agyepong en Ashley Smith-Brown.

NAC-fans

Ook bij deze editie van de open dag komen de NAC-fans op speelse wijze de dag door. Zij kunnen een stadiontour doen en een kijkje nemen in de spelersbus.

De jongste supporters maken kans op deelname aan de rustactiviteit, terwijl voor andere supporters 'goodies' en zelfs banen voor het oprapen liggen.

Borahsasar

Bij de spelerspresentatie valt het op dat Hakim Borahsasar, ondanks zijn doorlopend contract, niet aanwezig is. "Hij heeft van ons te horen gekregen dat hij weg mag", legt coach Marinus Dijkhuizen uit. "In onderling overleg hebben we besloten dat Hakim hier niet bij hoefde te zijn."

Na de spelerspresentatie trapt het 'nieuwe NAC' af voor het oefenduel met RKSV Halsteren. Bij de gasten uit Halsteren spelen onder andere oud-NAC-spelers Ariën Pietersma, Ellas Meijer en Matthew Amoah. Laatstgenoemde werd vooraf met een groot applaus onthaald door het Bredase publiek.

Amoah

De wedstrijd begint hoopvol voor de thuisclub. Nieuwbakken spits Cyriel Dessers sluipt door de Halsterse verdediging heen, waarna de Belg vervolgens koel blijft. Oog in oog met doelman Pietersma faalt hij niet: 1-0.

Vervolgens raakt het tempo uit de wedstrijd. De Halsterse verdediging weet de aanvallen van Bredase kant makkelijk te pareren. Vlak voor rust krijgt uitgerekend Matthew Amoah de kans om zijn oude ploeg pijn te doen.

Het zit de Ghanees uiteindelijk niet mee. Een geplaatst schot langs keeper Brondeel spat op de binnenkant van de paal.

Tweede helft

In de tweede helft zetten de jeugdspelers tien minuten voor tijd een eindstand van 2-0 op het scorebord. Mounir el Allouchi lijkt een vrije trap vanaf de zijkant in één keer te scoren.

Achteraf beweert de Marokkaans-Nederlandse middenvelder dat ploeggenoot Giovanni Korte de bal schampte, voordat die in de netten belandde.

Stans

Een kwartier na de wedstrijd mengen spelers en trainers zich alweer tussen de fans. Jelle ten Rouwelaar, vorig jaar nog doelman van NAC Breda, staat dit keer met een trainerspolo in de mensenmassa.

"Voor mij is de open dag niet veel anders dan andere jaren. Mensen komen voor een babbeltje met zowel spelers als trainers. Het deed me goed dat ik werd toegejuicht tijdens de spelerspresentatie."

"Ben jij Jeff Stans?", vraagt een kind iets verderop aan de van Excelsior overgekomen middenvelder. Kort daarop volgt de gevraagde krabbel en gaan beiden lachend op de foto. Het vertrouwen in het aankomende seizoen is aanwezig, zowel bij spelers als supporters.