Een 31-jarige man is woensdag rond 23.50 uur op de Wernhoutseweg in Etten-Leur aangehouden op de verdenking van het rijden onder invloed en het besturen van een auto terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. 

De man mag tot 15 december 2016 geen auto rijden. Hij blies 630 ugl. In de auto werd een baby van vijftien maanden oud aangetroffen.

De baby is het kindje van de vriendin van de verdachte. Er wordt daarom ook proces-verbaal opgemaakt ter zake het onttrekken van een kind aan het ouderlijk gezag.

Melding

De politie kreeg een melding dat een dronken man met een baby in de auto was weggereden. Agenten zagen het voertuig rijden op de Wernhoutseweg en gaven een stopteken.

Zij zagen dat een naar later bleek 31-jarige man aan de passagierskant uitstapte. Hij gaf aan dat een vriend had gereden, die volgens hem was weggelopen.

Aanhouding

De agenten hebben de man aangehouden, omdat zij na het stopteken voortdurend zicht op de auto hadden en er verder niemand is uitgestapt. Hij is al twee keer eerder betrapt op het rijden onder invloed.