Maarten Bicknese vierde afgelopen vrijdag zijn veertigjarig onderwijsjubileum en nam officieel afscheid van zijn geliefde Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE). 

Praktisch zijn hele leven heeft Bicknese biologie gedoceerd aan de KSE in Etten-Leur. Bicknese heeft zelf de keuze gemaakt om nu te stoppen.

"Ik ben op dit moment nog gezond en heb geen grote plannen voor de toekomst. Ik laat het vrije leven gewoon op me afkomen, daarna zie ik wel wat ik ga oppakken."

Afwisseling

Maarten zal vooral het contact met de spontane jonge mensen gaan missen, maar natuurlijk ook met zijn collega’s. De liefde voor zijn vak biologie heeft ervoor gezorgd dat hij altijd op de KSE is gebleven.

Hij had ook in geen ander vak les willen geven. "Het is de geweldige afwisseling binnen biologie. Je kunt met de leerlingen naar buiten de natuur in. Het inhaken op de actualiteit vinden de leerlingen geweldig."

Goede band

De afscheid nemende docent is van mening dat de contacten met collega’s en directie minder direct zijn geworden door het gebruik van e-mail. "Ik hou meer van het persoonlijke contact. Even bij elkaar gaan zitten, elkaar zien en aankijken en de zaak regelen."

Bicknese zal zeker lid worden van de vereniging van oud-collega’s. "Ik draag de KSE een warm hart toe en heb een goede band met mijn collega's."

Genealogie

Maar eerst gaat hij zich bezighouden met zijn grote hobby genealogie en met de geschiedenis van Etten-Leur. Hij is al bezig met het zoeken naar zijn betovergrootvader, die plotsklaps naar Riga vertrok.

Ook wil hij graag weten wie de bewoners waren van het Kasteel Hof van Etten, dat tweehonderd jaar geleden stond op de locatie waar zich nu het Winkelhart van Etten-Leur bevindt.