Dennis Aerts wordt interim-voorzitter GroenLinks

De afdeling GroenLinks Etten-Leur heeft een van haar nieuwe leden, Dennis Aerts, bereid gevonden om als interim-voorzitter van de partij op te treden. 

Aerts is de opvolger van Menni Kerkhoven, die begin juni zijn lidmaatschap opzegde.

Kerkhoven was het niet eens met het standpunt van landelijk GroenLinks inzake het conflict tussen Israël en Palestina. Hoewel deze kwestie geen rol speelt binnen de plaatselijke politiek, wenste hij ook hierbinnen geen rol meer te spelen. Na zijn vertrek nam het bestuur de voorzitterstaken over.

Achter de schermen wordt in de tussentijd hard gewerkt aan een terugkeer van GroenLinks in de Etten-Leurse gemeenteraad. Alle pijlen zijn daarbij gericht op de aankomende campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 en de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

In de aanloop naar de plaatselijke verkiezingen is GroenLinks weer aanwezig op de publieke tribune van de gemeenteraadsvergaderingen en wordt er aan de weg getimmerd door onder andere het inzetten van social media. Tevens wordt ook gewerkt aan het nieuwe partijprogramma. GroenLinks Etten-Leur zegt met een duidelijke koers naar de verkiezingen van 2018 te willen.

Tip de redactie