Ouders Willem de Zwijgerschool maken zich zorgen

Veel ouders van kinderen op basisschool Willem de Zwijger in Willemstad maken zich grote zorgen over het verkassen van hun kinderen naar de Singelschool. 

Beide scholen hebben elk ongeveer 150 leerlingen, maar de Willem de Zwijgerschool groeit de laatste jaren zo hard dat er te weinig lokalen zijn. Omdat er in de Singelschool ruimte over is, maken twee groepen van de Willem de Zwijgerschool gebruik van deze ruimte.

De Singel is een protestant-christelijke school en de Willem de Zwijgerschool een openbare. Maar daar zit volgens de ouders niet de pijn. Die zit meer in het feit dat de kinderen uit hun vertrouwde omgeving worden weggehaald. 

Concentralieverlies

Enkele ouders van de Willem de Zwijgerschool zijn ervan overtuigd dat hun kinderen, omdat ze in een andere school les krijgen, lijden aan concentratieverlies. Een enkeling slikt zelfs pillen om dat tegen te gaan. 

Een ander vertelt dat ze bij een brandweeroefening niet waren ingelicht en pas later hoorden dat die geweest was. Sommige ouders hebben kinderen op beide scholen en dat vinden ze niet ideaal.

Wethouder Thomas Zwiers van de gemeente Moerdijk meent dat het les krijgen van kinderen van de Willem de Zwijgerschool op de Singelschool een goed alternatief is. "De ene school heeft ruimte tekort en de andere school heeft ruimte over. Dan zijn we verplicht om daar gebruik van de maken en dat is in goed overleg met beide directeuren gegaan."

Tip de redactie