Laatste schooldag brugklasgebouw KSE komt dichterbij

Op vrijdag 22 juli is de laatste officiële schooldag voor de leerlingen van het aan de Kerkwerve gevestigde brugklasgebouw van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE). 

Het is ook de allerlaatste dag ooit dat hier scholieren zullen vertoeven. Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgen de brugklasleerlingen les in het nieuwe gebouw bij de hoofdlocatie van de KSE aan de Stijn Streuvelslaan, aan de zijde van de Couperuslaan.

Een groots afscheid van het oude gebouw komt er niet. "Nee", zegt rector Peter van Heusden van de KSE. "Dat is ook een beetje lastig. De leerlingen hebben nu net hun proefwerkweek achter de rug en komen vrijdag alleen nog terug voor hun rapporten." 

Sloop

Mettertijd komen op de locatie aan de Kerkwerve woningen. In afwachting van de sloop worden maatregelen getroffen om te voorkomen dat het gebouw ten prooi valt aan krakers. Die sloop zal waarschijnlijk eind dit jaar of begin 2017 plaatsvinden.

Het reliëf dat ingemetseld zit boven de voordeur wordt eruit gehaald en keert terug in het nieuwe brugklasgebouw op de hoofdlocatie aan de Stijn Streuvelslaan. Op wat fietsenrekken na gaan er verder niet veel spullen mee naar de nieuwbouw.

"Voor de tafels en de stoelen hebben we een goed doel gevonden in Suriname. In het nieuwe complex komt allemaal nieuw meubilair", besluit de rector.

Tip de redactie