Sociaal Taal krijgt nieuw onderkomen in het oude Juvenaat

De inmiddels 73-jarige Johan Oldenburg is niet te stuiten in zijn enthousiasme als aanvoerder van de vele vrijwilligers van Sociaal Taal, die zich inzetten om inwoners die de Nederlandse taal niet of nauwelijks meester zijn toch wegwijs te maken. 

Niet alleen in de taal met al zijn haken en ogen, maar ook in de Nederlandse maatschappij.

Na vele omzwervingen heeft Sociaal Taal, de organisatie die onder de paraplu van de Mariaparochie Etten-Leur draait, een nieuwe stek gevonden. Op woensdag 20 juli is de officiële opening aan de Edward Poppelaan 12a.

Het gebouw, eigendom van de gemeente en ter beschikking gesteld aan Sociaal Taal, telt acht leslokalen, diverse kantoorruimtes, een keuken en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte alsmede de koffiekamer, waar tevens informatie kan worden verkregen of waar men zich in kan schrijven.

Sociaal Taal draait in zijn geheel met vrijwilligers, die de ruim tachtig cursisten in hun moedertaal lesgeven en vertalen. Meestal zijn dat (oud-)leerkrachten. Verder zijn er mensen die de administratie verzorgen, de boel schoonhouden en hand- en spandiensten verrichten. Sociaal Taal wordt financieel en in algemene zin ondersteund door de Mariaparochie.

Tip de redactie