Jeugd laat het afweten op brainstormavond Etten-Leur

Wijkvereniging Buurtbelang Banakkers in Etten-Leur ziet veel te weinig jongeren in hun wijkgebouw Ut Praotuis. Op dit moment komen er voornamelijk 55-plussers en basisschoolkinderen naar Ut Praotuis en daar wil voorzitter Louis Boumeester graag verandering in zien. Daarom werd donderdag een open avond georganiseerd. 

Waar de avond in eerste instantie was bedoeld om samen met de jongeren ideeën te bedenken, werd dat later omgebouwd naar een avond met de vraag hoe jongeren naar Ut Praotuis te krijgen. Er kwamen namelijk slechts vier jongeren opdagen tijdens deze brainstormavond.

"Ik had niks over de opkomst verwacht, maar dat er maar zo weinig jongeren op zijn komen dagen zegt wel iets over de jeugd in deze wijk", vertelt jongerenwerker Maurice de Wit van Surplus, die ook aanwezig is. "Tijdens mijn werk kom ik ook overigens sowieso niet heel veel jongeren tegen in deze wijk. Dat gaat in andere wijken in Etten-Leur vaak veel makkelijker."

Skaterscafé

Tijdens de brainstormsessie zijn niettemin de eerste plannen gemaakt voor een leuke avond in Ut Praotuis. In eerste instantie wordt er een link gelegd met de skatebaan aan het Brabantpark.

De Wit: "Er komen veel jongeren op de skatebaan af en er is ook een grote groep skaters actief in Etten-Leur. Samen met hen proberen we langzaamaan steeds meer jongeren naar het wijkgebouw te krijgen. Zo willen we gaan beginnen met een skaterscafé." De eerste editie hiervan zal plaatsvinden op 4 september.

Tip de redactie