Vlaanderenstraat krijgt extra parkeerplaatsen

Tegelijkertijd met het riolerings- en bestratingswerk dat dit najaar in Etten-Leur plaats gaat vinden in de Moeskes, Namenstraat, Vlaanderenstraat, Luxemburgstraat en Concordialaan (het deel tussen de Deken Koopmanslaan en de Luxemburgstraat) vinden nog een aantal andere werkzaamheden plaats in deze zogeheten ‘Baai’-straten. Zo worden in de Vlaanderenstraat bijvoorbeeld een aantal extra parkeerplekken gecreëerd.

In november vorig jaar en april dit jaar is in genoemde straten een parkeeronderzoek uitgevoerd. Hierbij is op verschillende weekdagen en op verschillende tijdstippen (’s ochtends vroeg en aan het begin van de avond) het aantal geparkeerde auto’s geteld en vergeleken met het aantal beschikbare parkeerplaatsen.

De conclusie uit dat onderzoek is dat de parkeerdruk in de Vlaanderenstraat hoog is en in de andere straten normaal. Daarom worden bij de werkzaamheden in de Vlaanderenstraat drie tot vier extra parkeerplaatsen aangelegd.

Werkzaamheden

De parkeerstrook aan de even kant van de Vlaanderenstraat wordt verlengd. Dit is een volledige strook waarbij de auto’s niet meer half op de straat staan. Hierdoor is het ook niet meer nodig de auto aan de oneven zijde van de straat (half) op het trottoir te zetten.

Buiten de openingstijden van de winkels is verder gebleken dat de parkeerplekken bij de Aldi (zowel op het voorterrein van de winkels als aan de straat) weinig gebruikt worden.

Tip de redactie