Moerdijk Lokaal wil zich onderscheiden

Drie onafhankelijke raadsleden, Cors Punt, Ingrid Kleijn en Pauline Joosten, hebben donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering in Zevenbergen bekendgemaakt dat zij een nieuwe politieke partij op gaan richten. De naam van de nieuwe partij wordt Moerdijk Lokaal. 

Cors Punt vertelt: "We hadden samen een goede klik. Dit heeft geleid tot een hechtere samenwerking in de raad en zo zijn we tot het oprichten van een nieuw politieke partij gekomen."

Als opmars naar de gemeenteraadsverkiezingen over twee jaar is dit moment gekozen om de individuele krachten te bundelen. De achterban heeft plannen gemaakt om tot een goede samenwerking te komen en de speerpunten zijn opgesteld.

De focus ligt op de burgers. Ook staan transparantie, veiligheid en leefbaarheid hoog op de agenda. Ook wil Moerdijk Lokaal benaderbaar zijn voor alle burgers.

Tot de verkiezingen zullen de drie raadsleden als één fractie gaan samenwerken, omdat de politieke partij officieel nog opgericht moet worden. Dit zal voor de komende gemeenteraadsverkiezingen geformaliseerd zijn, zodat tijdens de verkiezingen ook gestemd kan worden op Moerdijk Lokaal.

Tip de redactie