Gemeente Etten-Leur laat straatwerk bij Aldi opnieuw doen

In opdracht van de gemeente Etten-Leur wordt het straatwerk bij het kleine winkelcentrum aan de Concordialaan (naast de Aldi) op korte termijn nog een keer hersteld.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen die raadslid Simon de Hoon van het Algemeen Plaatselijk Belang (APB) in juni stelde.

Rondgang

Het APB hield eerder dit jaar, begin maart, een rondgang in de betreffende wijk. Naar aanleiding daarvan stelde de politieke partij reeds enkele vragen aan het college. Een maand later ontving de partij de antwoorden hierop.

Het antwoord met betrekking tot de bestrating werd door het APB niet in twijfel getrokken. Niettemin was de conclusie van het APB dat het geleverde straatwerk op zijn zachtst gezegd zeer slecht is geweest en dat er niet gecontroleerd is op de uitvoering.

Straatwerk beschadigd

Daarom vroeg Simon de Hoon namens de partij er op 19 juni nogmaals aandacht voor. Het college stelt in een reactie hierop dat met grote regelmaat het door de straatmakersploeg geleverde werk wordt gecontroleerd. "Bij het herstel van dit straatwerk heeft ook controle plaatsgevonden en was het resultaat zoals dit behoort te zijn", aldus burgemeester en wethouders.

Maar omdat het straatwerk oneigenlijk wordt gebruikt door vrachtverkeer is het weer snel beschadigd. Dat is de reden dat het op korte termijn nogmaals wordt hersteld. "Daarbij gaat gebruik gemaakt worden van andere materialen die beter bestand zijn tegen dit oneigenlijke gebruik."

Tip de redactie