Havenschap Moerdijk en ProRail slaan handen ineen

Met de onthulling van een bord bij de spoorwegovergang kruispunt Middenweg en Orionweg op het industrieterrein Moerdijk hebben Ferdinand van den Oever, directeur Havenschap Moerdijk, en Inès Plasmans, regiodirecteur van ProRail Zuid-Nederland, woensdag hun samenwerking geformaliseerd om de spoorwegovergangen op het industrieterrein te beveiligen. 

Op industrieterrein Moerdijk bevinden zich vijf, allen onbeveiligde, spoorwegovergangen. "Er worden bij alle vijf de overgangen zogenaamde Hali-B overgangen gerealiseerd in de loop van 2018. Dit duurt nog zo lang omdat het ontwerp en de aanbesteding tijd vergen", licht woordvoerder van ProRail, René Vegter, toe.

De eerste spoorwegovergang die zal worden beveiligd is het kruispunt Midden-Orionweg. "Daarom ook de keuze om hier het bord te plaatsen.”

Hali-B-overgangen zijn halfautomatische lichtinstallaties met overwegbomen. Het verschil zit hem in de beveiliging. De machinist van de goederentrein bedient namelijk de overgang met een druk op de knop als hij of zij komt aanrijden. Nadat de laatste wagon de overgang gepasseerd heeft, zullen de overwegbomen zich wel automatisch openen.

Tip de redactie