Willemstadters kunnen aan de slag met gebiedsplan

Een paar maanden is er gebrainstormd over de invulling van het gebiedsplan van Willemstad, dat dinsdagavond in gebouw Irene door wethouder Frans Fakkers werd gepresenteerd. 

Tijdens de uitreiking van het eerste exemplaar aan Cesar Luikenaar waarschuwde de wethouder dat nu het echte werk pas gaat beginnen.

"Alle knelpunten zijn door u op een rijtje gezet, maar die moeten nu en in de komende jaren via een dynamische agenda worden uitgewerkt en opgelost. Bij enkele punten, zoals het voortbestaan van het zwembad, is dat al gebeurd. Maar daarnaast moet er nog erg veel gebeuren."

Er moet door de diverse werkgroepen de komende tijd nog heel wat werk verzet worden om de problemen op te lossen. Zo hebben veel ouderen last van de hobbelige bestrating binnen de vesting. Daar lijkt overigens weinig aan te doen omdat het nu eenmaal een vesting is.

Terrassen

Een ander knelpunt zijn de vele terrassen van de horeca. Door de bewoners van de vesting worden die vaak als hinderlijk ervaren, zeker omdat ze vrezen dat er in de Voorstraat nog meer zullen komen dan er nu al zijn.

Nog een zorg is de inrichting van het havenfront. Na protesten komt er geen aanlegplek voor cruiseboten ter hoogte van de Belgische begraafplaats. Voor 2017 moet er, samen met de bewoners, een andere plek worden gevonden. Dat geldt ook voor de realisatie van een eventuele Brede school.

Ondanks alle bovengenoemde zorgen voor de toekomst waren de aanwezigen in gebouw Irene toch blij met het gebiedsplan van hun stad. Zij onderstreepten dat door aan het eind van de avond het glas te heffen.

Tip de redactie